Teamfoto Nickenloo en Cooper Hoveniers
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Burgerbrug
Uw tuin bestraten op eigen initiatief Redactie, 26 april 2024
Tuin bestraten

Het bestraten van uw tuin door uzelf kan een lonende ervaring zijn, waarbij u uw buitenruimte omtovert in een functionele en aantrekkelijke omgeving. Met een gedegen planning, geschikte materialen en vakmanschap kunt u een prachtig bestrate tuin tot stand brengen die jarenlang meegaat. Wij gidsen u door het proces van het bestraten van uw tuin, stap voor stap, in deze blogpost.

Uw tuinbestrating voorbereiden met een plan

Voordat u begint, dient u een grondige planning te maken. Neem de tijd om de tuinoppervlakte nauwkeurig op te meten en maak een gedetailleerd plan over hoe u de tuin wilt vormgeven na het bestraten. Houd rekening met elementen zoals looproutes, terrassen, bloemperken en eventuele speciale toevoegingen die u aan uw tuin wilt maken.

Daarna is het moment aangebroken om de ondergrond gereed te maken. Haal alle planten, gras en andere materialen weg van de plek die u wilt bestraten. Delf de aarde tot een diepte van ongeveer 15-20 cm om ruimte vrij te maken voor de bestrating en de materialen voor de ondergrond.

Kies met zorg de materialen voor het bestraten van uw tuin

Een weloverwogen keuze van materialen is van groot belang voor het slagen van uw bestratingsproject. Bij het overwegen van betonklinkers, natuursteen, baksteen en keramische tegels, is het belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget. Naast de eigenlijke bestrating heeft u materialen nodig voor de ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin.

Uw tuin een boost geven met verschillende legpatronen en ontwerpen

Wanneer u start met het plaatsen van de bestrating, is het handig om eerst het gewenste legpatroon te selecteren. Vaak gekozen patronen zijn onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Probeer diverse ontwerpen totdat u het perfecte legpatroon voor uw tuin heeft gevonden.

Stap 4: Het plaatsen van bestrating

Nu u alle voorbereidingen heeft afgerond, is het moment gekomen om te starten met het leggen van de bestrating in uw tuin. Begin met een recht stuk, bijvoorbeeld een muur of een grens, en werk langzaam naar buiten toe. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de bestrating gelijkmatig ligt en voeg indien nodig wat zand toe om hoogteverschillen te corrigeren.

Afwerken en onderhouden van uw tuinbestrating in 5 stappen

Na het leggen van alle bestrating, is het tijd voor de laatste afwerking. Verwijder te veel zand van het oppervlak en zet de bestrating stevig vast met behulp van een trilplaat. Sluit de spleten tussen de stenen met voegzand of voegmortel om onkruidgroei te vermijden.

Om de bestrate tuin goed te houden, is regelmatig onderhoud van groot belang. Houd de bestrating schoon door regelmatig te vegen om vuil en bladeren weg te halen en repareer eventuele beschadigingen of verzakkingen meteen. Met een beetje handigheid en de nodige tips kunt u zelf uw tuin bestraten en een aangename buitenruimte creëren waar u met plezier van zult genieten.

Bent u aan het overwegen een professional te laten helpen?

Vraagt u zich af of u dit klusje zelf wilt uitvoeren?Neem contact op met Nickenloo en Cooper Hoveniers als u het klusje door een professional wilt laten uitvoeren. Zo wordt uw tuin toch naar wens bestraat maar hoeft u zelf uw handen niet vuil te maken!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0226 768 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nickenloo en Cooper Hoveniers

Nickenloo en Coopers Hoveniers: De Groene Meesters van Noord-Holland.


Bij Nickenloo en Coopers Hoveniers, dé hoveniers van Noord-Holland, verwezenlijken wij uw droomtuin met vakmanschap en passie. Ons team van ervaren en creatieve professionals staat klaar om elke tuindroom tot leven te brengen, van ontwerp tot realisatie. Wij bieden een breed scala aan diensten: van het aanleggen van sfeervolle tuinen en het onderhouden van groene paradijzen tot gespecialiseerde boomverzorging en duurzame landschapsontwerpen.


Onze missie is om unieke buitenruimtes te creëren die niet alleen voldoen aan de wensen van onze klanten, maar deze ook overtreffen. Met een oog voor detail, een liefde voor groen en een diepgaande kennis van de lokale flora en ecologie, zorgt Nickenloo en Coopers Hoveniers ervoor dat elke tuin een oase van rust en schoonheid wordt.


Laat Nickenloo en Coopers Hoveniers uw buitenruimte transformeren. Ontdek de mogelijkheden en geniet van een tuin die het hele jaar door inspireert.


Reviews van Nickenloo en Cooper Hoveniers

Door A
Op 11 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door red N
Op 28 juli 2021
10

super mooie tuin met bestrating en oprit aangelegd, wij zijn zeer tevreden hier over

Door M
Op 6 maart 2020
10
Review heeft geen inhoud