Teamfoto Nickenloo en Cooper Hoveniers
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Burgerbrug
Uw schutting opknappen met beits Redactie, 14 april 2024
Zelf houten schutting beitsen

De dagen worden langer en de temperatuur wordt geleidelijk warmer. Het zal niet lang meer duren voordat u weer in de tuin kunt relaxen. Niemand houdt ervan om naar een lelijke schutting te kijken, maar dat is gelukkig niet verplicht.

Indien u uw schutting wilt opfrissen en beschermen voor de toekomst, is het verstandig om te beitsen!U heeft de mogelijkheid om dit zelf te doen en zo geld te besparen. In dit artikel wordt stap voor stap aangegeven waarom beitsen noodzakelijk is, hoe het procedé verloopt en wanneer dit het beste uitgevoerd kan worden.

Wat doet beits precies?

Beits is een vloeistof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht absorbeertIn beits zitten kleurpigmenten die beschermen tegen de zonnestralen en voorkomen dat de schutting verkleurtDeze kwaliteiten maken beits een soort ‘beschermlaagje’ voor de schutting.

Waarom is het belangrijk om uw schutting van beits te voorzien?

Waarom is het handig om uw schutting te voorzien van beits?Beitsen helpt uw schutting om bestand te blijven tegen weer en wind. Wees voorbereid op alle weertypes in Nederland, omdat het weer grillig kan zijn.

De schutting ondervindt schade door de krachtige uv-stralen, regenbuien, hagel en sterke wind. Vooral de regen is een groot bezwaar omdat het hout van de schutting water opneemt. Hierdoor kan de schutting schade oplopen of verzwakken door mogelijke vorming van schimmel of houtrot.

Om te voorkomen dat dit optreedt, is het belangrijk om uw schutting te onderhouden. Het aanbrengen van beits is een uitstekende keuze vanwege de bescherming die het uw schutting biedt. U hoeft niet elk jaar de beits te vervangen, de bescherming blijft lang van kracht!

Beits uw schutting stap voor stap voor duurzame bescherming

Het voorbereiden van uw schutting voor beitsen

Voordat u aan de slag gaat met beitsen, is het belangrijk om het juiste voorwerk te doen. Als eerste stap is het noodzakelijk om de schutting te reinigen. Om alle mogelijke aanslag en eerdere behandelingen te verwijderen, is het noodzakelijk om de schutting schoon te maken. Indien nodig kunt u een hogedrukreiniger gebruiken.

Stap 2: Schuur de schutting goed

Het is belangrijk om de schutting te schuren. Het is essentieel voor alle houtsoorten om de schutting te schuren tenzij de beits anders voorschrijft. Het is mogelijk om de schutting op te schuren met een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 3: Maak uw schutting op een grondige manier schoon

Na het schuren is de schutting een beetje slordig geworden. De schutting nog een keer goed schoonmaken voordat u begint met beitsen is essentieel. Controleer vooraf of de schutting helemaal stofvrij is; anders kan dit zich in de schutting ophopen.

Zodra de schutting stofvrij is kunt u bezig met de laatste schoonmaak. Het is verstandig een borstel of een doekje met water te gebruiken. Het is niet aan te raden een hogedrukspuit te hanteren, omdat de toplaag van de schutting hierdoor beschadigd kan raken.

Uw schutting beitsen is stap 4 van het proces

Begin met het grondig roeren van de beits gedurende 1 minuut voordat u aan de slag gaat. Vervolgens is het aan u om de beits gelijkmatig met een kwast aan te brengen op de schutting. Zodra de eerste laag beits 24 uur heeft kunnen opdrogen, kunt u gemakkelijk de tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0226 768 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nickenloo en Cooper Hoveniers

Nickenloo en Coopers Hoveniers: De Groene Meesters van Noord-Holland.


Bij Nickenloo en Coopers Hoveniers, dé hoveniers van Noord-Holland, verwezenlijken wij uw droomtuin met vakmanschap en passie. Ons team van ervaren en creatieve professionals staat klaar om elke tuindroom tot leven te brengen, van ontwerp tot realisatie. Wij bieden een breed scala aan diensten: van het aanleggen van sfeervolle tuinen en het onderhouden van groene paradijzen tot gespecialiseerde boomverzorging en duurzame landschapsontwerpen.


Onze missie is om unieke buitenruimtes te creëren die niet alleen voldoen aan de wensen van onze klanten, maar deze ook overtreffen. Met een oog voor detail, een liefde voor groen en een diepgaande kennis van de lokale flora en ecologie, zorgt Nickenloo en Coopers Hoveniers ervoor dat elke tuin een oase van rust en schoonheid wordt.


Laat Nickenloo en Coopers Hoveniers uw buitenruimte transformeren. Ontdek de mogelijkheden en geniet van een tuin die het hele jaar door inspireert.


Reviews van Nickenloo en Cooper Hoveniers

Door A
Op 11 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door red N
Op 28 juli 2021
10

super mooie tuin met bestrating en oprit aangelegd, wij zijn zeer tevreden hier over

Door M
Op 6 maart 2020
10
Review heeft geen inhoud