Teamfoto Nickenloo en Cooper Hoveniers
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Burgerbrug
Bereid uw tuin voor op uitdagingen door klimaatverandering Redactie, 16 mei 2024
Hagel in de tuin

In de natuur gelegen, voelt uw tuin meteen de invloed van de veranderende klimaatcondities. Door de groeiende extremen, met inbegrip van langdurige hittegolven, stortbuien en droge periodes, is het nu belangrijker dan ooit om uw groene toevlucht te beschermen tegen deze variantie van Moeder Natuur. Het goede nieuws is dat er diverse acties zijn die u kunt ondernemen om uw tuin te wapenen tegen deze uitdagingen en hem robuuster te maken.

Effectieve maatregelen voor het beschermen van uw tuin tegen klimaatvariaties

Het overmatige gebruik van water in de tuin is niet langer duurzaam, gezien de toenemende druk op watervoorraden en de frequente extreme weersomstandigheden die we ervaren. Moderne technologie heeft geavanceerde systemen die ons assisteren bij het efficiënter omgaan met water. Een van de efficiëntste manieren om waterverlies te beperken, is door gebruik te maken van geavanceerde irrigatiesystemen, zoals druppelirrigatie en sproeiers met timers.

Deze systemen leveren water direct aan de wortelzones van planten, waardoor verdamping en afval door over besproeiing worden geminimaliseerd. Het plaatsen van regentonnen is een noodzakelijke stap in waterbesparing. Met behulp van deze simpele, doch efficiënte apparaten kunt u regenwater opvangen en gebruiken voor het besproeien van uw planten.

U kunt de afhankelijkheid van kostbaar leidingwater verminderen door regenwater op te vangen en te hergebruiken. Het verminderen van onze ecologische voetafdruk wordt ook bereikt op deze manier. Het is tevens een goed plan om te opteren voor doorlatende oppervlakken in uw tuin.

Op basis van grindpaden en poreuze bestrating kan de waterafvoer verbeterd worden en overstromingen voorkomen worden. Permeabele oppervlakken laten het regenwater infiltreren in de bodem in plaats van direct naar riolen af te voeren. Het water kan teruggevoerd worden naar het grondwater nadat het opgenomen is door de plantenwortels.

Creëer de ideale schaduw en bescherming voor uw tuin

Uw tuin biedt beschermde plekken die ideaal zijn om van te genieten tijdens warme dagen. Echter, ze zijn cruciaal voor het handhaven van de vochtbalans en de bescherming tegen de schadelijke effecten van overmatige blootstelling aan de zon. Het slimme plaatsen van bomen en struiken in uw tuin om natuurlijke schaduw te creëren en tegelijkertijd bescherming te bieden aan gevoelige planten is een verstandige keuze.

Bomen zijn met name efficiënt als schaduwverstrekkers vanwege hun uitgebreide kruinen en grote bladeren, die een verkoelend effect hebben op de omgeving. Naast bomen kunnen struiken ook opereren als schaduwverschaffers en bescherming bieden tegen direct zonlicht. Kies voor volle, bladrijke struiken die een compact bladerdak vormen en zorg ervoor dat ze op strategische locaties worden geplant.

Duurzame tuinpraktijken

Door biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke meststoffen te gebruiken, draagt u bij aan een duurzaam ecosysteem in de tuin. Het gebruik van chemische pesticiden kan nuttige insecten en andere dieren in de tuin schaden, en de kwaliteit van de bodem aantasten. Door biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke meststoffen in te zetten, beschermt u het fragiele evenwicht van het ecosysteem in de tuin.

Op die manier beperkt u de blootstelling aan schadelijke chemicaliën voor zowel mens als dier. Door een verscheidenheid aan planten te planten, kunt u een leefomgeving creëren die aantrekkelijk is voor bestuivende insecten zoals bijen, vlinders en zweefvliegen. Deze kleine beestjes spelen een onmisbare rol bij het bestuiven van planten en dragen bij aan de vruchtbaarheid en het voortbestaan van de tuin.

Verder kunt u specifieke habitats opzetten die zijn afgestemd op de vereisten van vogels, bijen en andere dieren. Het bieden van beschutting en nestgelegenheid aan dieren in uw tuin wordt verzorgd door vogelhuisjes, bijenhotels en natuurlijke schuilplaatsen zoals dichte struiken en stapelmuurtjes. Hierdoor ontstaat in uw tuin een bruisende en evenwichtige gemeenschap van flora en fauna.

Zoekt u naar een ervaren tuinonderhoudsdienst?

Zoekt u naar deskundige begeleiding om uw tuin klaar te stomen voor de gevolgen van klimaatverandering?Voor deskundig advies en begeleiding staat Nickenloo en Cooper Hoveniers voor u klaar!Voor verdere ondersteuning zijn wij bereikbaar via 0226 768 402.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0226 768 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Nickenloo en Cooper Hoveniers

Nickenloo en Coopers Hoveniers: De Groene Meesters van Noord-Holland.


Bij Nickenloo en Coopers Hoveniers, dé hoveniers van Noord-Holland, verwezenlijken wij uw droomtuin met vakmanschap en passie. Ons team van ervaren en creatieve professionals staat klaar om elke tuindroom tot leven te brengen, van ontwerp tot realisatie. Wij bieden een breed scala aan diensten: van het aanleggen van sfeervolle tuinen en het onderhouden van groene paradijzen tot gespecialiseerde boomverzorging en duurzame landschapsontwerpen.


Onze missie is om unieke buitenruimtes te creëren die niet alleen voldoen aan de wensen van onze klanten, maar deze ook overtreffen. Met een oog voor detail, een liefde voor groen en een diepgaande kennis van de lokale flora en ecologie, zorgt Nickenloo en Coopers Hoveniers ervoor dat elke tuin een oase van rust en schoonheid wordt.


Laat Nickenloo en Coopers Hoveniers uw buitenruimte transformeren. Ontdek de mogelijkheden en geniet van een tuin die het hele jaar door inspireert.


Reviews van Nickenloo en Cooper Hoveniers

Door A
Op 11 maart 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door red N
Op 28 juli 2021
10

super mooie tuin met bestrating en oprit aangelegd, wij zijn zeer tevreden hier over

Door M
Op 6 maart 2020
10
Review heeft geen inhoud