085 - 106 1600 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een hovenier in Purmerend?

Wij brengen u snel in contact met een hovenier die werkzaam is in Purmerend

Tuinonderhoud in Purmerend

Een tuin heeft regelmatig onderhoud nodig om mooi en vitaal te kunnen blijven. Vakkundig onderhoud verlengt de levensduur van uw tuin en verhoogt het tuinplezier. Hier is echter veel tijd en kennis voor nodig. de door ons aangedragen professional kan u in Purmerend en omgeving uitstekend verder helpen met het onderhoud van uw tuin. Hieronder vindt u een kort overzicht van onze werkzaamheden, en de andere manieren waarop we u van dienst kunnen zijn:

  • Verwijderen onkruid
  • Verwijderen dood hout
  • Snoeien
  • Bladruiming

de door ons aangedragen professional: uw tuinman in Purmerend

Het onderhoud van een tuin kun je relatief gelijkmatig verdelen over de vier seizoenen. In de lente, herfst en vroege zomer zul je waarschijnlijk het meeste werk hebben, met in de winter een klein dipje. Toch is het belangrijk om bij een ”groene” tuin door het hele jaar heen onderhoud te plegen. Met een groene tuin bedoelen wij een tuin die grotendeels uit planten, gras en bomen bestaat. Betegelde of grindtuinen vereisen natuurlijk minder onderhoud, maar missen ook de charme van een levende tuin. Er zijn een paar dingen waar u bij het onderhoud op moet letten.

Tuinonderhoud in herfst en winter

In de herfst en winter zal een groot deel van de planten in uw tuin sterven en verdorren. Dat betekent niet dat de plant definitief weg is, – in de lente komt hij weer vrolijk op – maar de dode stengels, bladeren en takken dienen wel verwijderd te worden. Hiermee geeft u de plant in de lente en zomer de ruimte om weer snel te groeien. Ook is het belangrijk om uw grasmat regelmatig van bladeren te ontdoen. Rottende bladeren kunnen het gras aantasten en de groei van mossen en ander onkruid versnellen. Grasmaaien heeft meestal een natuurlijke stop, ergens in oktober of uiterlijk november.

Tuinonderhoud in lente en zomer

In de lente en zomer heeft een tuin weer ander onderhoud nodig. U hebt in deze periode te maken met een snelle, soms explosieve plantengroei. De combinatie van warmte en vocht zet de groei in de volgende versnelling. Wekelijks, zo niet dagelijks, onderhoud is in deze periode erg belangrijk. Zo voorkomt u dat onkruid de door u aangeplante soorten overwoekeren. Slingerplanten zijn in dat opzicht erg hardnekkig. Dit onkruid herkent u aan zijn neiging zich om andere planten en bomen te wikkelen. Zo kan de plant zich bijvoorbeeld een hele hortensia toe-eigenen. Het is belangrijk om deze slingerplanten snel te verwijderen, zodat ze geen licht en vocht stelen van de mooie planten in uw tuin.

Verder is het bij een forse grasmat noodzakelijk om regelmatig te maaien. Als u het gras te lang laat worden, geeft u ook onkruid de kans om zich te verspreiden. Een mooie, egale grasmat kun je bereiken met de juiste bemesting en het strooien van kalkkorrels. Maar ook regelmatig maaien is erg belangrijk. Verder dien je tijdens droge periodes in de zomer efficiënt te bewateren. Dit betekent dat je moet weten welke planten veel water nodig hebben en welke niet. In Purmerend kan de door ons aangedragen professional u hierover adviseren. Daarmee bespaart u namelijk niet alleen water, u zorgt er ook voor dat planten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als u planten teveel bewatert, is er geen aanleiding om zelf naar water te zoeken. Hun wortels groeien dan nooit diep, wat problematisch is tijdens warme periodes.

de door ons aangedragen professional in Purmerend

Voor kwalitatief tuinonderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ons inschakelen voor eenmalige onderhoudswerkzaamheden, maar u kunt bij ons ook onderhoudscontract afsluiten. Dan verzorgen wij jaarlijks al het snoei- en bemestingswerk. Daarnaast kunt u ons ook inzetten voor het jaarlijkse voorjaarsonderhoud, het onkruidvrij houden van uw tuin en het grasmaaien.

Wij zorgen er graag voor dat uw tuin bloeit als nooit tevoren en bieden u graag een passende aanbieding voor het onderhoudscontract dat u wilt afsluiten, geheel afgestemd op uw wensen en behoeften! Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor tuinonderhoud in Purmerend of wilt u direct een vrijblijvende offerte? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 106 1600 of door ons contactformulier in te vullen. U hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Service

Ons servicecenter helpt u op 7 dagen per week met advies, het vinden van de juiste vakman of informatie. Door de week van 8.30 – 17.00, op zaterdag van 9.00-16.00 en op zondag van 10.00-16.00 uur staan wij paraat om u kosteloos en geheel vrijblijvend te helpen met uw klus of wens.

Matchmaker

Onze medewerkers zoeken op basis van uw wens naar de daarvoor beschikbare vakmannen in uw regio. Wij helpen met advies, informatie en het tot stand brengen van het contact met de vakman op meerdere manieren. U maakt vervolgens zelf de afspraak met de vakman.

Werkgebied

De vakmannen zijn werkzaam in de stad, en in de regio. Dit betekent niet altijd dat men gevestigd is in de plaats.

Informeer vooraf bij de vakman over eventuele voorrijdkosten. U bent op voorhand geen kosten kwijt.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Over Allfree

Allfree BV is exploitant van deze en meerdere vergelijkbare websites.
Wij voorzien op deze wijze al ruim 20 jaar professionals van werk in heel Nederland.
De informatie op de website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen onze uiterste best om de inhoud van deze website zorgvuldig bij te houden. Mochten er fouten op staan dan verzoeken wij u deze vriendelijk door te geven op info@allfree.nl, u kunt ook gratis bellen met ons servicecenter via 0800-Allfree (2553733)

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals onder vele beroepsgroepen. Onze servicecenter medewerkers zoeken voor u naar de dichtstbijzijnde beschikbare professional die ook daadwerkelijk de klus uit kan & wil voeren die u heeft. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak.
Ook voor een hovenier die werkzaam is in Purmerend bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
info@allfree.nl
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606